MENÜ

Betörésvédelem:

Röviden ismertetnék pár fontos gondolatot ebben a témában. Engedjék meg, hogy ismertessem a leggyakoribb betörési módokat, és azt is, hogy hogyan előzhetjük meg.

 

Zártöréses módszer:

Elterjedt technika, hogy az ajtó síkjából kiálló cilinderzárat eltörik, ami igen gyorsan és csendben végrehajtható. Védekezni ellene nem nehéz, csak annyit kell tenni, hogy egy zárpajzsot szerelünk az ajtóra. A zárpajzs egy olyan eszköz, ami úgy van felszerelve az ajtóra, hogy az belülről van átmenőcsavarokkal rögzítve, ezáltal kívülről nem bontható, és elég vastag ahhoz, hogy eltakarja a zárbetét kiálló részét. Ha van zárpajzsunk, akkor nem lehet eltörni a zárbetétet, amíg az rajta van.

 

Zárfésűs módszer:

Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy úgynevezett finomnyitással, látható sérülés nélkül nyitották ki a zárat. Ettől a zár nem megy tönkre, használni is tudjuk, de minek? Ebben az esetben nincs más dolgunk, csak zárat kell cserélni, mégpedig olyanra, ami minimum fúrás és manipulációs nyitás ellen védett, ezek a tulajdonságok fel vannak tüntetve a zárbetét dobozán! Legjobb persze, ha lehetőség szerint úgynevezett pontfuratos zárat veszünk, ezek felépítésükből adódóan eleve védettek a finomnyitás ellen. Figyelem, ha kiáll az ajtóból, legyen rajta zárpajzs is!

 

Felfúrás:

Ezzel a módszerrel ritkábban találkozhatunk, mert lassabb, mint például a zártörés, és nagyobb zajjal is jár a fúrógép miatt, de ez se tart hosszú ideig. Védekezni ellene fúrásvédett zárbetéttel lehet. A ma kapható legtöbb zárbetét fúrásvédett, de vásárlásnál feltétlen meg kell győződni róla.

 

Ajtóbefeszítés:

Ez egy elég barbár megoldás, ennek ellenére gyakran találkozni ilyen betörési módszerekkel. Ilyen esetben egyszerűen befeszítik a bezárt ajtót, és általában az ajtó tokjához rögzített záró lemezek egyszerűen kiszakadnak a tokból. A legjobb védekezés az effajta betörések ellen, egy megfelelően masszív hevederzár felszerelése, lehetőség szerint a falba záródva, vagy mindenképpen a falhoz rögzített ellendarabokba, illetve kengyelekbe záródva. Ilyen módon kellően stabil lesz, és ellenáll a feszítésnek, hiszen nem az ajtó fából, vagy műanyagból készült elemei tartják, hanem maga a fal.

 

Végezetül, mire is kell odafigyelnünk.

Legyen minimum 2 jó minőségű magas biztonságfokozatú zár az ajtón, amiből az egyik a hevederzár! -A zárbetét legyen fúrásvédett, saválló, manipulációs nyitás, magkihúzás ellen védett, és ha kiáll az ajtó síkjából, akkor rendelkezzen törésvédő zárpajzzsal

-A hevederzár az ajtó méreteinek, adottságainak megfelelő legyen, magas biztonságfokozatú zárbetéttel legyen ellátva, és lehetőség szerint a falba, vagy a falhoz rögzített ellendarabokba záródjon.

 

Zárnyitások:

 

 

Hírek

 • Lakás Szerviz Szolgáltatások

  vízszerelésben, duguláselhárításban, ajtó-ablak javításban, bútorszerelésben, kádfestésben, lakásfestésben és sok egyéb javításban, beépítésben, szerelésben  karbantartásban. www.debreceni-lakasszerviz.hu

  debreceni-lakas-szerviz-fooldal.jpg

 • Zárak, Zárbetétek

  Debrecen Miklós u 38

  http://zarcenter.ewk.hu/

   

   

   

 • Háztartásigép Szerviz

  Kádfelújítás, kádfestés

  Ha nem szeretné régi kifakult fürdőkádját kicserélni, keresse bátran szolgálatunkat.

  Kádfelújítás kádfestés

   


   

   

   

   

   

  .

Asztali nézet